ZBOG OVOG KOLAČA JE ČITAVOJ JUGOSLAVIJI IŠLA VODA NA USTA: Nekad je bio VISOKO NA CENI a danas je samo za SIROTINJU
Koh, Foto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

prste da poližete

ZBOG OVOG KOLAČA JE ČITAVOJ JUGOSLAVIJI IŠLA VODA NA USTA: Nekad je bio VISOKO NA CENI a danas je samo za SIROTINJU

Ništa nam ne budi nostalgiju kao mekani, sočni parčići najukusnijeg domaćeg koha

Objavljeno: 11:12h

Naše bake su znale da od jednostavnih namirnica naprave raj - jaja, šećer, griz i mleko i eto savršene poslastice!

A ništa nam ne budi nostalgiju kao mekani, sočni parčići najukusnijeg domaćeg koha!

Potrebno vam je samo:

- 6 jaja

- 6 kašika šećera

- 9 kašika griza

- 1,6 l mleka

ZA PRELIV:

- 2 jaja

- 6 kašika šečera

- oštro brašno 2 kašičice

- 3 kesice vanilinog šećera

- 400 ml mleka

Prirpema:

Koh
foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno žumance mešajući mikserom na najnižoj brzini.

Kad se žumanca i belanca lepo sjedine, dodajte kašiku po kašiku griza uz stalno mešanje. Izlijte u pleh kao za stari đuveč i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Zagrejte do ključanja dva litra mleka, pa 400 ml odvojte za preliv, a ostatkom mleka lagano prelivajte vruć koh, kutlaču po kutlaču.

Za preliv umutite u manjoj šerpici cela jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte brašno i kad se smesa sjedini prelijte vrućim mlekom stalno mešajući. Kuvajte preliv na ringli i sklonite čim počne da se zgušnjava. Preliv možete sipati preko koha u plehu ili ga poslužiti odvojeno da svako preliva po želji.

Ovde pogledajte ko je napravio najbolji kolač na takmičenju:

02:11

Takmičenje: Najbolji kolač napravila je Dragana Tanasković

(Espreso/Blicžena/Iris Krdžić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.