PREUKUSNE SU
TRIK ZA POHOVANE TIKVICE MORATE DA ZAPIŠETE ODMAH: Dodajte 1 SASTOJAK u njih i samo TAKO će biti SOČNE
Ovakve pohovane tikvice do sada niste spremali
Kako je krenulo lepo vreme domaćice će gledati da što manje vremena provode u kuhinji.
Ovakve pohovane tikvice do sada niste spremali.
Stavite jedan sastojak u njih i biče sočne.
Tikvicama niko ne može da odoli.
Postoji bezbroj kombinacija koje možete da pripremite, ali pohovane su najbolje. Priprema je vrlo jednostavna, a jelo ćete obogatiti ako u smesu od jaja dodate i rendani sir. I brašna ne morate da koristite puno, dovoljna je samo jedna kašika.
Sastojci:
2 tikvice
100 g tvrdog sira
3 jajeta
1 kašičica mirođije
1/2 kašičice slatke paprike
1/3 kašičice bibera
1/2 kašičice bosiljka
soli po ukusu
100 g prezli
1 kašika brašna
Priprema:
Tikvice isecite po dužini, a zatim posolite i ostavite da stoje 15 minuta. U jaja dodajte začine, pa umutite i dodajte rendani sir. Prezle pomešajte sa brašnom, pa tikvice uvaljajte u prezle, a zatim u smesu sa jajima. Pržite u dobro zagrejanom ulju, pa vadite na ubrus da se lepo ocede.
Pogledajte i kako se sprema Karađorđeva šnicla:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!