STARINSKI RECEPT ZA BAKLAVU, OVAKVU NI TURCI NE SPREMAJU: Ukus je boli glava, polizaćete prste POSLE NJE
Baklava, Foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

NEMA UKUSNIJE

STARINSKI RECEPT ZA BAKLAVU, OVAKVU NI TURCI NE SPREMAJU: Ukus je boli glava, polizaćete prste POSLE NJE

Jednostavan kolač koji se brzo sprema

Objavljeno:

Kad se uželimo nečeg slatkog, izbor najčešće pada na baklave ili tulumbe, jer su prelivene sirupom i posle samo nekoliko zalogaja mogu da utaže želju za šećerom. Ovi kolači koji su nekada krasili izloge poslastičarnica nepravedno su pali u zaborav, a na njihovo mesto su došle kremaste poslastice, kolači i torte za čiju je pripremu potrebno mnogo vremena.

Ako ste se uželeli proverenih starinskih kolača, napravite baklavu od gotovih kora, sa orasima, prelivenu slatkim sirupom.

Baklava
foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

Sastojci

500 gr tankih kora za pitu

400 gr šećera

300 gr oraha

100 ml ulja

dve kesice vanilin šećera

1 limun

Priprema:

Sameljite orahe, a tepsiju premažite uljem. Na dno tepsije stavite dve kore, poprskajte ih uljem, sipajte malo mlevenih oraha, pa stavite novu koru koju ćete takođe poprskati uljem. Ređajte tako kore poprskane uljem i mlevene orahe dokle god ih sve ne utrošite.

Poslednje dve kore samo poprskajte uljem, pa isecite baklavu oštrim nožem i stavite da se peče na 180 stepeni dok ne porumeni.

Kako se sprema Bajram? Pogledajte u videu ispod

03:29

Pogledajte kako se sprema Bajram

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.