slasno
STARINSKI RECEPT ZA LEDENE KOCKE: Domaćice u Srbiji ga NENORMALNO TRAŽE, a evo u čemu je CAKA
Vodu i šećer prokuvati, ohladiti i tim sirupom preliti ispečenu koru
Ova poslastica priprada onim starinskim kolačima, koji su se nekad pravili, a rado se prave i danas
Sastojci:
Kora:
5 jaja 5 kašika šećera 5 kašika brašna 1 kesica praška za pecivo 3 kašike kakaoa 150 ml ulja
Preliv: 1 čaša šećera 250 ml vode
Fil: 1 l mleka 10 kašika šećera 8 kašika brašna 250 gr margarina
Glazura: 200 gr čokolade za mešenje 2 kašike ulja
Priprema:
Umutiti jaja i šećer, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakao i ulje. Izručiti u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći na 220 stepeni 20 minuta. Vodu i šećer prokuvati, ohladiti i tim sirupom preliti ispečenu koru.
Za fil staviti 750 ml mleka da provri, a u preostalo hladno mleko umešati šećer, brašno i vanilin šećer. Smesu lagano sipati u vrelo mleko i kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne. U ohlađen fil umešati omekšali margarin, pa sve dobro umutiti.
Natopljenu koru filovati kremom, a preko razliti toplu čokoladnu glazuru. Ostaviti da se dobro ohladi, pa služiti isečeno na kocke.
Pogledajte kako su voditeljke Kurir televizije pravile kolač:
(Espreso/Alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!