recept
OTKRIVENA TAJNA KOJU PEKARI ČUVAJU SAMO ZA SEBE: Preliv za pitu od kog SVAKA BUDE MEKANA
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku premažite ovim prelivom
Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv kada priprema pitu. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.
Sastojci:
8 kašika brašna
1 suvi kvasac
2 šolje mleka
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu
Priprema:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.
Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!