sjajno
UZ OVAJ NAČIN SAČUVAJTE KISELI KUPUS DO LETA: Ni slučajno NEMOJTE DA GA BACATE, bitna je samo JEDNA STVAR
Bitne su sledeće komponente – zapremina (veličina) bureta, količina kupusa, vode i soli, pretakanje, temperatura prostorije u toku kiseljenje
Kiseli kupus je omiljena zimnica svima u Srbiji, a svakoj domaćici jedini problem jeste kako da on ostane svež duže vreme i ne pokvari se.
Nadamo se da će vas obradovati činjenica da postoji rešenje i za to.
Već u ovom periodu mnogi primete kako kiseli kupus počinje da se kvari iako ga je ostalo još mnogo u buretu.
Ako budete pratili ove korake, neće biti potrebno da ga bacate.
Ako primetite povišeno penušanje zakiseljene vode, potrebno je u bure dodati vinobran u količini od 5 do 10 grama.
Međutim, postoji i drugi način kako kiseli kupus može da se spasi i on je proveren.
Recept:
Bitan je procenat soli u vodi, salinitet.
Nasuti 4% solu u neku kantu,10 l recimo, 400 gr soli, pa nalivati tako dok se ne nalije za šaku iznad gornjeg sloja, prebaciti kupus iz prethodnog bureta, pritisnuti, da ne plivaju glavice. Kupus ređati kako raste. Nema pretakanja, jer nema potrebe da se pretače na taj salinitet. Zatim se so u kanti dovro razmuti.
Kad to sve uradite, važno je da se bure sa kupusom prebaci u podrum u koji ne dopire dnevna svetlost. Samo tako ćete kiseli kupus sačuvati do leta.
(Espreso/Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!