recept
TAJNA PRAVE KAFANSKE ČORBE JE SAMO U JEDNOM SASTOJKU: Dodajte ga pred sam KRAJ KUVANJA, UKUSNO i SOČNO
Kremasta i ukusna čorba
Da bi kafanska čorbica bila savršeno kremasta i gusta, vrhunski kuvari pred sam kraj dodaju jedan važan sastojak, a to je pavlaka za kuvanje.
Potrebno je:
1 luk
malo ulja
1 celer
1 zelen za supu
1 krompir
1 žumance
1 kašika pavlake
Pileće meso od 1 bataka
malo svežeg peršuna
Pavlaka za kuvanje
Priprema:
Očistiti i iseckati celer, zelen za supu i krompir pa sve staviti u blender da se samelje na sitno. U šerpicu staviti luk da se dinsta na malo ulja, a potom mu dodati i samleveno povrće. Pileće meso odvojiti od koske i iseckati sitno pa dodati u šerpicu da se kuva.
Umutiti žumance i kiselu pavlaku pa je dodati u šerpu sa povrćem i mesom, neprestano mešajući sadržaj. Pred sam kraj kuvanja, dodajte i pavlaku za kuvanje Moja kravica direktno u šerpu. Pustite da sve malo provri, a potom poslužite sa prstohvatom svežeg peršuna.
Pogledajte epizodu esmisije Majke i snajke:
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!