Kapri torta, Foto: Printscreen/Youtube/Home Made Recipes
OSVEŽAVAJUĆE UKUSNO
ORIGINALNIJI RECEPT ZA KAPRI TORTU NEĆETE NIGDE NAĆI: Svaka DOMAĆICA mora da ga zna, OSVEŽAVA KAO NIJEDAN
Osvežavajuća torta za predstojeće prolećne dane
Objavljeno:
Stiglo je proleće i na pragu su sve topliji dani. I kako bismo svejedno hteli da se zasladimo, treba nam nešto voćno i osvežavajuće. Svi volimo ukus jagoda i šlaga, ali i savršenu kombinaciju torte kapri.
Evo jednostavnog recepta za ovu poslasticu.
Sastojci
- Za koru:
- 9 belanaca
- 300 g šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika sirćeta
- Za žele:
- 500 g jagoda
- 300 g šećera
- 2 kesice pudinga od jagoda
- Za preliv:
- 100 g Menaž čokolade
- 2 kašike ulja
- Za fil:
- 6 dl mleka
- 2 kesice vanilin pudinga
- 300 g šećera
- 9 žumanaca
- 250 g margarina
- 200 g šlaga
- 2 dl kisele vode
Priprema
- 9 belanaca ulupati sa šećerom, dodati brašno i sirće.
- Na 180 stepeni peći oko 20 minuta.
- Jagode pomešati sa šećerom, izgnječiti ih i staviti da se kuvaju. Kada provri, dodati puding, mešati i još vruć žele staviti preko hladne kore.
- Kada se žele ohladi, Menaž čokoladu otopiti sa uljem i preliti preko želea. Žumanca pomešati sa šećerom i praškom za puding.
- Mleko staviti da provri, pa dodati smesu sa jajima i kuvati da se dobije fina krema. Kad se ohladi umešati margarin.
- Namazati preko čokolade.
- Šlag ulupati u penu i namazati na fil.
Torta na 6 spratova, Vanja Mijatović i Aleksandar uživaju na proslavi
(Espreso/ Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!