Prizrenska tespišta, Foto: Printscreen/Youtube/SladjanaScekic
PREUKUSNO
ZA OVAJ RECEPT SA KOSOVA SE MASOVNO UTRKUJU: Nosi ČUDAN NAZIV od samo DVE REČI, NE MOŽETE GA ZABORAVITI
Savršen tradicionalni slatkiš koji će vas oduševiti:
Objavljeno:
13:11h
Donosimo vam recept koji će vas oboriti sa nogu, slatkiš naših majki i baka. Prizrenska tespišta će oduševiti celu porodicu:
Prizrenska tespišta, sastojci:
Testo:
- 250 ml vode
- 250 ml ulja
- 3 šolje od 250 ml brašna
- 250 gr oraha
- 1/2 praška za pecivo
Šerbet:
- 250 ml vode
- 500 gr šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Prizrenska tespišta, priprema:
- Prokuvati vodu i ulje pa kad proključa staviti brašno-promešati i dobro sve sjediniti i malo prohladiti (da masa može da se mesi).
- Zatim u prohladjenu masu staviti 250 gr oraha i pola praška za pecivo.
- Sve dobro sastaviti pa staviti u tepsiju (debljine testa malog prsta)…
- Iseći na željene kocke i peći na 180 C oko 30 min.
- Ohlađenu tespištu preliti sa vrelim šerbetom.
A ovde pogledajte humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima:
(Espreso/Recepti-kuvar)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!