savršen doručak
STARINSKI RECEPT NAŠIH BAKA ZA PROJU NA ŠOLJE: TAJNA ovog SPECIJALITETA leži u OVAKVOJ PRIPREMI
Ovaj recept će vas oduševiti, jer se sprema brzo i mere idu na šolju
Retko koji vikend može da se zamisli bez proje. Za ukućane nema ništa ukusnije nego kada ustanu da doručkuju, a na stolu se nađe vrela proja.
Ovaj recept će vas oduševiti, jer se sprema brzo i mere idu na šolju.
Svaka domaćica ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji, a Telegraf vam donosi recept za proju "na šolje" kako biste što lakše i što brže pripremili ovaj starinski specijalitet za doručak ili večeru.
Prilikom odmeravanja sastojaka koristite šolju od 200 mililitara.
Sastojci:
2 jaja
šolja kukuruznog brašna ili palente
šolja belog brašna
šolja jogurta
pola šolje ulja
pola šolje vode (obične ili kisele)
kesica praška za pecivo
pola ravne kašičice soli
300 g sira
Priprema:
Pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte tečne sastojke - jaja, jogurt, ulje, vodu ili kiselu vodu, i sve dobro sjedinite varjačom ili mikserom.
U umućenu smesu dodajte izmrvljen sir, pa još jednom sve dobro promešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili u kalupe za projice koje nije potrebno podmazivati.
Pecite proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 25 do 30 minuta.
Pogledajte šta Kinezi jedu za doručak:
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!