UMESTO OBIČNE VODE SIPAJTE OVAJ SASTOJAK U POSNE PALAČINKE: Biće MEKANE i VAZDUŠASTE, malo ko je ZNAO
Palačinka u tiganju, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

nema ništa bolje

UMESTO OBIČNE VODE SIPAJTE OVAJ SASTOJAK U POSNE PALAČINKE: Biće MEKANE i VAZDUŠASTE, malo ko je ZNAO

Jedan sastojak daje mekoću

Objavljeno:

Kada probate sočne posne palačinke odmah ćete zaboraviti na mrsne.

Jedan sastojak daje mekoću.

Zapišite recept.

Sastojci

Potrebno je:

300 g brašna

Slane palačinke, Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

500 ml kisele vode

1 kesica praška za pecivo

1/2 kesice sode bikarbone

1 šoljica za kafu ulja

Slane palačinke, Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

prstohvat soli

malo ulja za podmazivanje tiganja

džem

Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema

U činiju dodati 300 g brašna, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, na kraju dodati kiselu vodu, so i ulje. Sastojke sjediniti mikserom ili ručnom mućkalicom. Za to vreme zagrejati tiganja na jakoj vatri i nauljiti ga. Kutlačom sipati dobijenu smesu iz činije, jedna ravna kutlača manja. Kad palačinka bude pečena sa jedne strane oko pola minuta, okrenuti ga da se ispeče i sa druge strane. Postupak ponavljati dok ne potrošite smesu iz činije. Dobijene palačinke mazati sa džemom i savijati u željeni oblik.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.