DOMAĆICE, BOLJE TRIKOVE ZA ČIŠĆENJE ŠERPI I TIGANJA NISTE ČULE: Posle ovoga će vam SUDOVI zablistati kao NIKADA PRE
Prljavi tiganj, Foto: Printscreen Youtube/SUFEE TV FOR COOKING IN ENGLISH

NEVEROVATNO

DOMAĆICE, BOLJE TRIKOVE ZA ČIŠĆENJE ŠERPI I TIGANJA NISTE ČULE: Posle ovoga će vam SUDOVI zablistati kao NIKADA PRE

Čišćenje zagorelih posuda ipak nije toliko teško kako na prvu loptu deluje, bar ako znate jednostavne trikove koji olakšavaju posao

Objavljeno:

Pržili ste ili kuvali nešto, i koliko god prali šerpu ili tiganj ne možete da se otarasite crnila sa dna posuđa. Ume da postane frustrirajuće, pogotovo jer se ta prljavština i masnoća vremenom ulepi, tiganji su nam masni i da bi se to dobro očistilo trebaće nam ceo bojler.

No, čišćenje zagorelih posuda ipak nije toliko teško kako na prvu loptu deluje, bar ako znate jednostavne trikove koji olakšavaju posao.

Postupak 1:

  1. Napunite lonac ili tiganj koji želite da operete vrućom vodom, te dodajte malo tečnosti za pranje sudova. Tada stavite na zagrejanu ringlu, pa sačekajte dok voda ne počne da ključa.
  2. Ostavite da ključa i do 15 minuta (i više, ukoliko je veoma zagorelo), a potom sklonite sa ringle, i pažljivo plastičnom lopaticom sa dna sastružite delove koji su počeli da se odvajaju.
  3. Kada ste sastrugali sve (ovo neće biti teško, ostaci hrane krenuće dolovce sami da se "odlepljuju"), ispraznite posudu, pa je dobro izribajte žicom za sudove.
  4. Na kraju operite lonac ili tiganj na uobičajen način.
  5. Ako želite da to uradite brže i ne na ovaj klasični način, možete se poslužiti još jednim trikom koji uključuje upotrebu čuvene sode bikarbone i belog sirćeta.
Tiganj
foto: Printscreen/TikTok/RAMDEEP.OSAHAN

Postupak 2:

  1. Pripremite jednu šolju alkoholnog sirćeta, 2 kašike sode bikarbone i običnu vodu
  2. U zagorelu posudu sipajte šolju (ili više po potrebi) vode i jednu šolju sirćeta, pa ostavite da proključa
  3. Kada dođe do ključanja, sklonite sa ringle, a poput dodajte dve kašike sode bikarbone. Doći će do hemijske reakcije koja će lako očistiti zagorelo dno
  4. Ispraznite posudu, pa oribajte lonac žicom, a ako je potrebno dodajte još malo suve sode bikarbone
  5. Isperite na uobičajen način

Pogledajte i ovo, da li je zdrava hrana nužno zdrava?

02:06

Ministar otkriva: Da li je zdrava hrana nužno i zdrava?

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.