za hladne dane
OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA KUVANI KISELI KUPUS: Od sada ćete je PRAVITI samo na TAJ NAČIN, tajna je OTKRIVENA
Toliko je ukusan da će vam voda krenuti voda na usta
U zimskim danima nema ništa lepše od kuvanog kiselog kupusa za ručak.
Sada ćete ga spremati na starinski način.
Toliko je ukusan da će vam voda krenuti voda na usta.
Sastojci
Potrebno je:
1-2 glavice kiselog kupusa
po izboru suvo meso
2-3 kašike masti
po potrebi začin
3 glavice crnog lula
biber u zrnu
1 kašika tucane paprike
Priprema
Ako je kiseli kupus slan, staviti ga da ostoji u vodi. Isto to uraditi i sa suvim mesom ukoliko je slano. Voda ce izvuci so.
Šerpu u kojoj će se kupus kuvati namazati sa mašću, odnosno namazati dno i zidove. Kupus iseći na sitne parčiće i dodati u šerpu.
U šerpu pored kupusa,dodati suvo meso, lovorov list, biber u zrnu i 2-3 kašike masti. Luk iseći na kockice i propržiti ga na mast, u luk i mast dodati kašiku tucane paprike i napraviti zapršku. Sa tom zaprškom preliti kupus.
U šerpu sa kupusom sipati vode do pola i kuvati na umerenoj temperaturi. Po potrebi dodavati vodu kao i začine. Prijatno!
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!