isprobajte!
TRIK ISKUSNIH KUVARA ZA SAVRŠENO SOČNO MESO: Pre pečenja uradite ovo i nikada neće biti žilavo ili suvo
Zahteva malo truda, ali vredi, posebno ako očekujete važne goste.
Sočno, pečeno meso koje se prosto topi u ustima – nema ničeg ukusnije, čini nam se! Ipak, užitak može da pokvari kada je meso tvrdo, suvo i žilavo, pa se obrok pretvori u agoniju.
Postoji jednostavno rešenje koje će doprineti da meso bude daleko ukusnije, čak i bez ikakvih priloga. Priznajemo, zahteva malo truda, ali vredi, posebno ako očekujete važne goste.
Dakle, sve što je potrebno da meso ne bi bilo suvo i bezukusno, jeste da prije termičke obrade (pečenja ili prženja) odstoji neko vreme u marinadi.
Marinadu pripremite po želji, ima bezbroj varijanti, a mi vam donosimo jednu prilično univerzalnu i jednostavnu.
Potrebni sastojci:
- pola šolje maslinovog ulja
- pola šolje piva
- kašika meda
- kašika soli
- 3 čena belog luka
Priprema:
Izgnječite beli luk sve dok ne postane kremast, pa tome dodajte maslinovo ulje, so, pivo i med. Dobro izmešajte.
Meso isecite po želji na komade, ili šnicle, i prelijte marinadom. Ostavite u frižideru bar 3 sata (a najbolje i preko noći), pa se bacite na pečenje ili prženje! Prijatno!
(Espreso / Alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!