OVAKO SE SPREMA "GEVIRC" ZA PEČENU RIBU: Ako ste navikli na MARINADU, ovo ćete tek da OBOŽAVATE (FOTO)
Riba, Foto: Printscreen/Youtube/Cooking With Claudy

Brzo i Lako

OVAKO SE SPREMA "GEVIRC" ZA PEČENU RIBU: Ako ste navikli na MARINADU, ovo ćete tek da OBOŽAVATE (FOTO)

Neko ovaj preliv zove "gevirc", neko prosto marinada za pečenu ribu, a mi vam donosimo recept koji se sprema u svega nekoliko minuta

Objavljeno:

Uz pečenu, prženu, kako god spremljenu ribu, neizostavni sastojak je preliv od ceđenog limuna. Ali kada želite zaista da začinite stvari, onda nam ne ostaje ništa drugo nego da istražujemo šta se savršeno uklapa uz naš posni obrok.

Neko ovaj preliv zove "gevirc", neko prosto marinada za pečenu ribu, a mi vam donosimo recept koji se sprema u svega nekoliko minuta.

Sastojci:

  • 2 kašike soka od limuna
  • 1/2 veze peršuna
  • 50ml maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • soli po ukusu
beli luk
foto: Profimedia

Priprema:

  • Beli luk protisnite ili ga sitno iseckajte, a peršun sitno iseckajte ili ga usitnite u blenderu.
  • Stavite beli luk u činiju u kojoj ćete poslužiti preliv i posolite ga. Dodajte, otprilike, 1/3 kašičice soli.
Peršun
foto: Profimedia
  • Dodajte usitnjen peršun, sok od limuna i maslinovo ulje.
  • I na kraju, sve dobro promešajte.

Posluženje:

Najbolje je da preliv poslužite neposredno posle pripreme jer će tokom stajanja peršun potamneti. Prijatno!

(Espreso/Becook)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.