MORATE ZNATI
NA OVOM MESTU SVI ČUVAMO HLEB, A TU SE PRVO UBUĐA: Velika je GREŠKA, bolje ga ODMAH IZBACITE IZ KUĆE
Svi čuvamo hleb na istom mestu u kuhinji, a tu se najšešće prvo i ubuđa. Saznajte koji su najpravilniji načini čuvanja ove namirnice:
Ako mislite da je osnovne namirnice lako održavati svežim u kuhinji-varate se! Ukoliko hleb ne čuvate onako kako bi trebalo brzo će se ubuđati i moći ćete samo da ga bacite.
Najčešće mesto za odlaganje i čuvanje hleba je vrh frižidera. Ovo je velika greška koju svi pravimo, jer će se baš na ovom mestu hleb prvo pokvariti.
Uzrok u tome je toplota koja dolazi sa rashladnih kalemova uređaja, i stvara toplo i vlažno okruženje unutar kese za hleb što dovodi do brzog stvaranja buđi.
Međutim, frižider nije jedini uređaj koji treba da izbegavate kada je čuvanje ove namirnice u pitanju. Držanje hleba u blizini mašine za pranje sudova takođe nije dozvoljeno iz sličnih razloga.
Ne samo da može da stvori toplo okruženje, već zbog vlage koju ispušta mašina za pranje suđa, samo će pospešiti buđ.
Čak ni blizu vašeg šporeta nije idealno mesto jer para i toplota od kuvanja mogu lako upasti u kese za hleb, i ubrzati proces stvaranja buđi.
(Espreso/NajŽena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!