probajte
DODAJTE 2 KAŠIKE OVOG SASTOJKA U POSNE ČUPAVCE: Ukusniji su od MRSNIH, recept OBARA SA NOGU
Osim tradicionalnog recepta napravite posnu i posnu verziju
Čupavce svi rado jedemo, jer smo na tom kolaču odrasli.
Osim tradicionalnog recepta napravite posnu i posnu verziju.
Svideće vam se više od mrsnih.
Sastojci za biskvit:
300 gr brašna – 15 kašika
175 gr šećera – 10 punih kašika
70 gr ulja – 12 kašika
180 gr vode – 20 kašika
1 prašak za pecivo
Fil:
100 ml vode
150 gr šećera
100 gr čokolade
2 kašike kakaoa
200 gr margarina
150 gr kokosa
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Na vagu staviti činiju pa anulirati činiju.
Dodavati jedan po jedan sastojak baš kako je navedeno….brašno, šećer, ulje, vodu i prašak za pecivo. Kako dodajete tako i razmeravate, pa na ovaj način možete i ulje i vodu izmeriti u gramima.
Izmutiti sve žicom za mućenje da nema grudvica pa ostaviti masu da odmori dok se rerna ne zagreje.
U manji pleh, 25 x 20 otprilike staviti papir za pečenje pa istresti smesu i staviti da se peče u zagrejanu rernu, a rernu smanjiti na 180 stepeni.
Peći oko 30 minuta, ili dok kora odgore ne postane tamno žuta.
Kada se kora ispeče izvaditi iz rerne i zajedno sa papirom iz tepsije, brže će se hladiti.
Za fil pomešati vodu i šećer pa staviti na vatru. Kada provri dodati margarin, čokoladu i kakao i mešati dok se ne otope i sjedine.
Skloniti sa vatre pa i fil ostaviti da se hladi.
Fil pravite kada vam se kora hladila već 15 minuta.
Iseći koru u kocke, manje ili veće, po želji, ali su manje lepše jer bude manje testa a više fila okolo, pa ko kako voli.
Umakati svaku kockicu biskvita u fil pa u kokos i slagati na tacnu.
ja nabodem kocku na viljušku, nagnem šerpicu i umočim, pred kraj kad je malo već fila kašikom završim prelivanje.
Ostatak fila i korice zajedno sa kokosm pomešajte i oblikujte kuglice.
Kolači mogu odmah da se jedu, mada su malo lepši kada malo odstoje.
Prijatno.
(Espreso/Domacirecepti.net)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!