DODAJTE 2 KAŠIKE OVOG SASTOJKA U POSNE ČUPAVCE: Ukusniji su od MRSNIH, recept OBARA SA NOGU
Posni čupavci na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

probajte

DODAJTE 2 KAŠIKE OVOG SASTOJKA U POSNE ČUPAVCE: Ukusniji su od MRSNIH, recept OBARA SA NOGU

Osim tradicionalnog recepta napravite posnu i posnu verziju

Objavljeno:

Čupavce svi rado jedemo, jer smo na tom kolaču odrasli.

Osim tradicionalnog recepta napravite posnu i posnu verziju.

Svideće vam se više od mrsnih.

Sastojci za biskvit:

300 gr brašna – 15 kašika

Posni čupavci
foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

175 gr šećera – 10 punih kašika

70 gr ulja – 12 kašika

180 gr vode – 20 kašika

1 prašak za pecivo

Fil:

100 ml vode

150 gr šećera

Posni čupavci
foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

100 gr čokolade

2 kašike kakaoa

200 gr margarina

150 gr kokosa

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Na vagu staviti činiju pa anulirati činiju.

Dodavati jedan po jedan sastojak baš kako je navedeno….brašno, šećer, ulje, vodu i prašak za pecivo. Kako dodajete tako i razmeravate, pa na ovaj način možete i ulje i vodu izmeriti u gramima.

Posni čupavci
foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Izmutiti sve žicom za mućenje da nema grudvica pa ostaviti masu da odmori dok se rerna ne zagreje.

U manji pleh, 25 x 20 otprilike staviti papir za pečenje pa istresti smesu i staviti da se peče u zagrejanu rernu, a rernu smanjiti na 180 stepeni.

Peći oko 30 minuta, ili dok kora odgore ne postane tamno žuta.

Kada se kora ispeče izvaditi iz rerne i zajedno sa papirom iz tepsije, brže će se hladiti.

Za fil pomešati vodu i šećer pa staviti na vatru. Kada provri dodati margarin, čokoladu i kakao i mešati dok se ne otope i sjedine.

Skloniti sa vatre pa i fil ostaviti da se hladi.

Posni čupavci
foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Fil pravite kada vam se kora hladila već 15 minuta.

Iseći koru u kocke, manje ili veće, po želji, ali su manje lepše jer bude manje testa a više fila okolo, pa ko kako voli.

Umakati svaku kockicu biskvita u fil pa u kokos i slagati na tacnu.

ja nabodem kocku na viljušku, nagnem šerpicu i umočim, pred kraj kad je malo već fila kašikom završim prelivanje.

Ostatak fila i korice zajedno sa kokosm pomešajte i oblikujte kuglice.

Kolači mogu odmah da se jedu, mada su malo lepši kada malo odstoje.

Prijatno.

(Espreso/Domacirecepti.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.