kida
DOMAĆICE, OVAKO SE PRAVI ZAPRŠKA ZA POSNI GULAŠ: Od sada ćete je SPREMATI samo na TAJ NAČIN, ne postoji BOLJA
Ukusniji je od onog sa mesom, jer mu zaprška daje poseban ukus
Trenutno je u toku Vaskšrnji post i ako nemate ideju šta da kuvate dobro će vam doći posni gulaš.
Ukusniji je od onog sa mesom, jer mu zaprška daje poseban ukus.
Zapisaćete recept istog momenta.
Sastojci
Potrebno je:
400 g šampinjona
1 srednji struk praziluka
1 ljubičasti luk
1 veći paradajz
2 sveže paprike
1 sveža ljuta papričica
100 ml pasiranog paradajza
3 veća čena belog luka
1 kašika aleve paprike
80 ml vode
1 kašičica brašna
suvi biljni začin
biber
Priprema
Ljubičasti luk iseckati na kockice i staviti ga u odgovarajuću posudu. Dodati praziluk, isečen na krugove. Preliti sa. vrlo, malo vode, poklopiti i staviti da se krčka, na tihoj temperaturi.
Kada luk, omekša dodati, iseckanu ljutu i svežu papriku. Promešati. Paradajz oljuštiti, iseckati na kockice i ubaciti u povrće. Naliti sa pasiranim paradajzom i posuti sa suvim biljnim začinom i biberom (začine staviti po ukusu). Ostaviti da se krčka 10-ak minuta, pa dodati šampinjone, isečene na deblje listiće, kao i, sitno iseckani, beli luk.
Ostaviti da se krča, u polupokrivenoj posudi, dok pečurke ne omekšaju. Zatim u 80 ml vode razmutiti jednu kašičicu brašna, pa preliti preko gulaša. Promešati i posuti sa alevom paprikom. Krčkati još 2-3 minuta, skloniti i poslužiti sa, obarenom, testeninom.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!