DOMAĆICE, OVAKO SE PRAVI ZAPRŠKA ZA POSNI GULAŠ: Od sada ćete je SPREMATI samo na TAJ NAČIN, ne postoji BOLJA
Posni gulaš u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

kida

DOMAĆICE, OVAKO SE PRAVI ZAPRŠKA ZA POSNI GULAŠ: Od sada ćete je SPREMATI samo na TAJ NAČIN, ne postoji BOLJA

Ukusniji je od onog sa mesom, jer mu zaprška daje poseban ukus

Objavljeno:

Trenutno je u toku Vaskšrnji post i ako nemate ideju šta da kuvate dobro će vam doći posni gulaš.

Ukusniji je od onog sa mesom, jer mu zaprška daje poseban ukus.

Zapisaćete recept istog momenta.

Sastojci

Potrebno je:

400 g šampinjona

1 srednji struk praziluka

Posni gulaš
foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

1 ljubičasti luk

1 veći paradajz

2 sveže paprike

1 sveža ljuta papričica

100 ml pasiranog paradajza

3 veća čena belog luka

Posni gulaš
foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

1 kašika aleve paprike

80 ml vode

1 kašičica brašna

suvi biljni začin

biber

Posni gulaš
foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

Priprema

Ljubičasti luk iseckati na kockice i staviti ga u odgovarajuću posudu. Dodati praziluk, isečen na krugove. Preliti sa. vrlo, malo vode, poklopiti i staviti da se krčka, na tihoj temperaturi.

Kada luk, omekša dodati, iseckanu ljutu i svežu papriku. Promešati. Paradajz oljuštiti, iseckati na kockice i ubaciti u povrće. Naliti sa pasiranim paradajzom i posuti sa suvim biljnim začinom i biberom (začine staviti po ukusu). Ostaviti da se krčka 10-ak minuta, pa dodati šampinjone, isečene na deblje listiće, kao i, sitno iseckani, beli luk.

Posni gulaš
foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

Ostaviti da se krča, u polupokrivenoj posudi, dok pečurke ne omekšaju. Zatim u 80 ml vode razmutiti jednu kašičicu brašna, pa preliti preko gulaša. Promešati i posuti sa alevom paprikom. Krčkati još 2-3 minuta, skloniti i poslužiti sa, obarenom, testeninom.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.