HIT RECEPT
POSNA KINDER TORTA BOLJA I OD MRSNE: Idealna je za VASKRŠNJI POST, pazite šta radite sa OHLAĐENOM KOROM (RECEPT)
Jednako je ukusna kao i mrsna i koju obožavaju pripadnici svih generacija
S obzirom da je u toku Vaskršnji post, svi oni koji ga se pridržavaju mogu da pokidaju ovom poslasticom.
Torte sa čokoladom i lešnicima čest su izbor domaćica koje žele da zadive svoje ukućane i goste.
Jednako je ukusna kao i mrsna i koju obožavaju pripadnici svih generacija.
Sastojci za koru:
100 g lešnika
100 g brašna
120 g šećera
50 ml ulja
200 ml kisele vode
kesica praška za pecivo
i još:
400 g posnog čokoladnog krema za premazivanje
500 g posnog keksa
150 ml gaziranog soka
Sastojci za čokoladni fil:
500 ml vode
100 g praška za puding od čokolade
10 kašika šećera
1 kašika brašna
250 g posnog margarina
Sastojci za beli fil:
500 ml vode
10 kašika šećera
100 g praška za puding od vanile
1 kašika brašna
200 g posnog mleka u prahu
250 g margarina
Glazura:
150 g posne čokolade
3 kašike ulja
30 g lešnika (za dekoraciju, po želji)
Priprema:
U tepsiju stavite 100 grama sirovih lešnika, pa ih pecite desetak minuta u rerni. Polovinu lešnika sameljite, a drugu polovinu stavite sa strane.
Umutite brašno, šećer, ulje, kiselu vodu i prašak za pecivo, pa smesi dodajte mlevene lešnike i sve sjedinite.
Na dno tepsije stavite pek-papir, po njemu rasporedite pečene lešnike, pa preko njih sipajte smesu za koru. Pecite koru na 220 stepeni dvadesetak minuta.
Ohlađenu koru okrenite tako da lešnici budu na vrhu. Premažite koru posnim čokoladnim kremom.
U šerpu sipajte 400 mililitara vode, dodajte šećer i ostavite da provri. U međuvremenu, umutite prašak za puding od čokolade sa preostalih 100 mililitara vode i kašikom brašna, pa zakuvajte tako da dobijete glatki krem. Ostavite krem da se ohladi, pa ga onda izmiksajte sa 250 grama margarina.
Na isti način pripremite i beli fil - u zaslađenu vodu dodajte razmućen puding od vanile sa kašikom brašna. Kad se krem ohladi, izmiksajte ga sa posnim mlekom u prahu i posnim margarinom.
Preko kore na koju ste naneli posni čokoladni krem najpre stavite beli fil. Potom spuštajte posni keks u gazirani sok, pa ga poređajte preko belog fila.
Nanesite čokoladni fil preko natopljenog keksa.
Rastopite posnu čokoladu sa malo ulja, pa dok je glazura vruća, sipajte je preko torte.
Tortu ostavite da odstoji najmanje jedan dan pre služenja.
Prijatno!
(Espreso/Telelgraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!