njam njam
SPREMITE SELJAČKU PITU NA KOJOJ SU GENERACIJE ODRASLE: 1 sastojak morate DA DODATE, daje joj POSEBAN UKUS (RECEPT)
Brzo se sprema, a još brže se pojede
Ovakvu seljačku pitu domaćice nisu imale priliku da naprave.
Brzo se sprema, a još brže se pojede.
Kada vam treba brzinski doručak ova pita je pravo rešenje. Sastojke samo pomešate i sipate u tepsiju u kojoj ste istopili mast. Ona joj daje poseban šmek, a kada se ispeče obavezno je pokrijte krpom jer se tako neće mrviti pri sečenju.
Sastojci:
1 puna kašika masti
4 jajeta
200 g brašna (speltino i heljdino ili obično)
150 ml jogurta
150 ml vode
1 kesica praška za pecivo
sir po želji
Priprema:
U tepsiju stavite mast i ubacite u rernu da se istopi na 180°C. Dok se to greje, umutite jaja, brašno jogurt, vodu i prašak za pecivo. Kada to sjedinite dodajte izdrobljeni sir i promešajte.
Sipajte u tepsiju u kojoj se mast istopila i vratite u rernu na 40 minuta. Izvadite, pa pokrijte krpom još 10 minuta da odmori, ali i da se ne mrvi kasnije pri sečenju.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!