CAKU ZA KIFLICE MORATE DA ZNATE: Stavite 1 KAŠIKU ovog SASTOJKA u NJIH i BIĆE HRSKAVE
Kiflice na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

NJAMIII

CAKU ZA KIFLICE MORATE DA ZNATE: Stavite 1 KAŠIKU ovog SASTOJKA u NJIH i BIĆE HRSKAVE

Recept koji će vas oduševiti, kao i ukućane

Objavljeno:

Spremite kiflice koje će biti hrskave, a i mekane u isto vreme.

Recept koji će vas oduševiti, kao i ukućane.

Jaje - 1 komad

kačkavalj - 100 g, narendan

kiselo mleko - 4 kašike sa vrhom

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

soda - vrh kašike

sirće - 1 kašika

ulje - 4 kašike

kvasac - 1 kesica, suvi (7 g)

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

šećer - 1/2 kašike

brašno - oko 600 g

kačkavalj - 80 g za nadev

Promešajte jaje i kiselo mleko sa sodom i sirćetom, uljem, narendanim kačkavaljem, kvascem i šećerom.

Sve namirnice promešajte, dodajte brašno i umesite meko, elastično testo. Brašno stavljajte malo po malo, jer su brašna različita i biće vam potrebna različita količina. Ako preterate sa brašnom, testo će biti tvrdo, a nakon toga i kiflice.

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Kada ste umesili testo, ostavite ga na sobnoj temperaturi da naraste. Gotovo je kada poveća zapreminu 3 puta. Uzmite naraslo testo i na nauljenoj radnoj površini ga razvucite u krug.

Nasecite ga na komade, slično pici. Na kraj svakog komada stavite mali komad kačkavalja za nadev.

Umotajte rolat, tako što počnete od šire strane, gde je kačkavalj. Poređajte kiflice u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje.

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Ostavite kiflice da narastu još jednom. Kada se naduju, pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili do prijatne boje.

Kiflice su neverovatno hrskave spolja, meke iznutra i sa laganim ukusom starih peciva iz prošlih vremena.

(Espreso/Bonaepti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.