TRIK KOJIM PROFESIONALNI KUVARNI NEUTRALIŠU MIRIS PRŽENOG LUKA: Biće vam žao što OVU CAKU RANIJE NISTE ZNALI
Luk, Foto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

sjajno

TRIK KOJIM PROFESIONALNI KUVARNI NEUTRALIŠU MIRIS PRŽENOG LUKA: Biće vam žao što OVU CAKU RANIJE NISTE ZNALI

Prilikom dinstanja dominiraće miris luka, koji će se uvući u celu kuću, kosu i garderobu

Objavljeno:

Zbog mirisa koji se oslobađa tokom dinstanja, priprema jela koja u sebi sadrže luk nije baš omiljena.

Prilikom dinstanja dominiraće miris luka, koji će se uvući u celu kuću, kosu i garderobu.Glavni krivac neprijatnih mirisa je oslobađanje sumpora iz luka, do kojeg dolazi prilikom termičke obrade. Ipak, postoji način pomoću kojeg se neprijatan miris može izbeći.

Sekcanje, Sečenje, Crni luk, Luk
foto: Profimedia

Glavni saveznik u borbi protiv jakog mirisa luka jeste soda bikarbona.

Nakom seckanja crnog luka, potrebno je spustiti ga u tiganj sa zagrejanim uljem i jednog kafenom kašičicom sode bikarbone. Ukoliko se radi o većoj količini luka, više od pola kg, potrebno je dodati supenu kašiku sode. Luk dinstati kao i inače.

Još jedna dobra stvar jeste što će se luk zgusnuti, te će biti lakši za varenje. Takođe, moguće je izbeći upotrebu zaprške, jer će soda bikarbona lepo zgusnuti luk i postići isti efekat kao zaprška.

Ovaj trik takođe koriste i profesionalni kuvari.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.