zdravo
OBROK KOJI JE ZALUDEO SVET: Pripremite DOMAĆU GRANOLU, ZDRAVIJA i ukusnija od kupovne
Za ljubitelje domaćeg muslija sa mešavinom semenki i suvog voća
Ovsena kaša se u poslendnje vreme konzumira u velikoj količini kao zdrav obrok. Najčešće se jede za doručak ili večeru.
Sastojci:
• 250 g ovsenih pahuljica • 50 g usitnjenog lešnika • 75 g usitnjenog badema • 50 g semenki suncokreta • 25 g listica kokosa • 2 kašike mlevenog lana • 2 kašike chia semenki • 3 kašike meda
• 2 kašike kokosovog ulja • 1 kašicica arome vanile • 2 kašike vode • 1 kašicica cimeta • 50 g brusnica • 50 g papaje • 50 g suvih kajsija
Priprema:
U dublji sud sipajte ovsene pahuljice, lešnik, badem, semenke suncokreta, listice kokosa, mleveni lan i chia semenke.
U drugom sudu sjedinite i otopite med, kokosovo ulje, aromu vanile i vodu. Prelijte preko suvih sastojaka i dobro promešajte. Sipajte u dublji pleh obložen papirom za pecenje.
Pecite na 160 °C, oko 25-30 minuta. U toku pecenja 2-3 puta promešajte.
Ostavite da se ohladi, a onda dodajte cimet, brusnice, papaju i kajsije. Promešajte i sipajte u teglu.
Od ove količine namirnica doija se oko 650 g domaće granole.
Desert s kruškom i domaćom granolom
Kad već imate granolu, nije fora da je jedete samo uz mleko ili sveže voće. Od nje može da se napravi brz, lak i jednostavan desert.
Sastojci:
4 manje kruške
nekoliko kašika šećera (po ukusu)
štap cimeta
ulupana slatka pavlaka
malo vanile ili arome vanile
javorov sirup
rendana korica pomorandže (opciono)
crveni biber (opciono)
Priprema:
Skuvajte kruške u zaslađenoj vodi u koju ste stavili cimet. Kad su kruške meke, prohladite ih. U ulupanu pavlaku dodajte vanilu. Servirajte sve kako je prikazano u ovom videu;
(Espreso/Minjina kuhinjica/Vitki gurman)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!