topiće se
MAĐARI KADA SPREMAJU ĆUFTE STAVLJAJU 2 KAŠIKE OVOG SASTOJKA U NJIH: Kada vidite ZAŠTO i vi ćete isto URADITI
Njihove domaćice dodaju jedan neobičan sastojak u njih
Ovako sočne ćufte na mađarski način morate što pre da probate.
Njihove domaćice dodaju jedan neobičan sastojak u njih.
Recept će vas naterati da ih napravite što pre.
POTREBNI SASTOJCI
mleveno meso - 1 kg, teleće
jaja - 3 komad
luk - 3 glavice
krompir - 3 komada
spanać - 500 g ili zelje
maslac - 50 g
pavlaka - 2 supene kašike
biber
peršun
so
NAČIN PRIPREME
Mleveno meso, sitno iseckan luk, rendani krompir, jaja, biber, peršun i so se zamese i pripremaju se ćufte.
Spanać se blanšira u malo posoljene vode, nakon toga se samelje, dodaje se maslac, so i biber i stavlja se na tihu vatru da se zgusne, uz neprestano mešanje.
Ćuftice se obikuju u obliku loptice i prže u vreloj masti. Kad se ohlade, napravi se udubljenje i napune se pireom od spanaća.
(Espreso/Bonaepti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!