recept
ZABORAVITE NA BACANJE PARA KADA PRAVITE SPECIJALITETE: Uz 2 SASTOJKA sami napravite PRESKUPI SIR, cena mu je VISOKA
Najjeftiniji način da napravite domaći maskarpone sir
Ukoliko ste upoznati sa maskarpone sirom znate da je, zbog svoje kremaste teksture, neizbežan u svim poslasticama.
Međutim, visina cene ovog sira, često obeshrabri domaćice koje bi želele da prave tiramisu ili čizkejk.
Na sreću, uz ovaj recept, sada možete da napravite domaći maskarpone kod kuće.
Potrebna su vam samo dva sastojka.
Sastojci:
1. 560 ml pavlake za kuvanje
2. 2,5 kašike limunovog soka
Priprema:
Pavlaku sipajte u šerpu i pustite je da provri, a nakon toga dodajte limunov sok i mutite sok ne počne da se zgušnjava. Šerpu zatim stavite u posudu sa ledenom vodom i ostavite da odstoji oko 10-ak minuta. U drugu činiju stavite cediljku, a preko nje gazu, smesu sipajte unutra i ostavite je da odstoji u frižideru 24 sata. Vaš maskarpone je gotov!
Od ove smese ćete dobiti 300 grama, a neophodno je da je čuvate u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi. Najduže što može da stoji jeste pet dana, prenosi 24sedam.rs.
(Espreso/ Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!