zapišite
DODAJTE 1 SASTOJAK U KIFLICE I SAMO TAKO ĆETE IH OD SADA SPREMATI: Bez toga ne mogu da ISPADNU MEKANE
I drugi dan će biti sveže zahvaljujući jednom sastojku
Ako želite da napravite mekane kiflice morate da probate ovaj recept.
I drugi dan će biti sveže zahvaljujući jednom sastojku.
Potrebni sastojci:
900 gr brašna tip 500
1 kesica suvog kvasca (7gr)
2 jaja
400 ml toplog mleka
180 ml ulja
1 kašika šećera
1 kašičica soli
Priprema:
U jednu vanglicu dodajte toplo mleko, zatim ulje, dva belanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca, pa promešajte. Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli i mesite uz dodavanje ostatka brašna.
Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno testo u isto tako nauljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat i po do dva.
Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove. Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik, pa filujte omiljenim nadevom. Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu i umotajte kiflicu.
Potom sve kiflice premažite umućenim jajetom i pecite ih na 190 stepeni oko 15 minuta, tj. dok ne dobiju lepu boju, piše Stil.
(Espreso/Krstarica/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!