paŽnja
NIKAD NE BISTE POGODILI KOJU NAMIRNICU KUVARI KORISTE ZA PRAVLJENJE TESTA: Preveliko je iznenađenje
Karfiol ostavite da se prohladi, pa dodajte jaja i rendani sir. Smesu prebacite na papir za pečenje, oblikujte picu obima oko 30 cm. Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 250°C oko 15 minuta, odnosno dok testo ne promeni bojuA
Ukoliko želite da picu zamenite nečim zdravijim, probajte njenu bolju verziju, a za to će vam polsužiti testo od karfiola.
U nastavku otkrivamo kako se pravi
Sastojci:
800 g karfiola
2 jaja 200 g gaude so, biber, beli luk u prahu 2 kašike maslinovog ulja nadev po želji origano
Priprema:
Karfiol operite, očistite i usitnite u multipraktiku na veličinu zrna pirinča (ako nemate multipraktik, koristite rende i redndajte na strani s najvećim rupicama). Usitnjeni karfiol kratko popržite na ulju, oko 10 minuta. Začinite biberom, solju i belim lukom, po želji.
Karfiol ostavite da se prohladi, pa dodajte jaja i rendani sir. Smesu prebacite na papir za pečenje, oblikujte picu obima oko 30 cm. Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 250°C oko 15 minuta, odnosno dok testo ne promeni boju.
Na pečeno testo tek onda možete staviti dodatke za picu, ali pazite da je ne pretrpate, na kraju pospite origanom. Vratiti u rernu na 5-8 minuta dok se sir ne otopi. Picu kratko prohladiti i poslužiti.
(Espreso/Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!