UKUSNO
POSNA MAKEDNOSKA PITA OD GOTOVIH KORA: Sprema se nikad lakše, mnogi tvrde da je bolja od one SA SIROM
Ukusnije ne može
Primamljiv miris i još bolji ukus razlog su zbog kog gotovo svaki ljubitelj kulinarstva želi da nauči kako se pravi gibanica i u svoju kuhinju unese dobro poznat miris i neodoljiv ukus ove specijalne pite.
Kako se u našoj nacionalnoj kuhinji koriste brojni sastojci za pripremu jela, tako se i ova pita može pripremati sa drugim sastojcima, još i posna!
U nastavku vam donosimo recept za pravu, staru makednsku posnu pitu.
500 g kore za pitu 2 stabljike praziluka 2 luka 5 šargarepa 300 g svežih pečuraka So i biber Za oblačenje: 500 ml obične ili mineralne vode 1 kesica suvog kvasca 150 g brašna 40 ml ulja 1 kašičica peciva Pola kašičice šećera Pola kašičice soli
Priprema:
Svo povrće iseckajte na male komade.
Sve zajedno staviti u tiganj, da se prži na malo ulja. Posolite i pobiberite. Kada povrće omekša i voda ispari, sklonite sa vatre.
Napravite preliv. Pomešajte sve sastojke, ostavite da kvasac naraste 15 minuta, pa promešajte. Svaku koru izgužvajte i umočite u smesu, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Stavim 4 kore, jednu do druge, pritisnu, pa odozgo fil, opet 4 kore pa fil...Na kraju preliti ostatkom smese, dodati malo ulja i peći. Pecite oko 35-40 minuta na 180°C, ili dok pita ne porumeni.
(Espreso/pomojvkus.home.blog)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!