OBRATITE PAŽNJU
OVU POSNU NAMIRNICU KINEZI JEDU 3 PUTA NEDELJNO: Evo kako UTIČE NA ZDRAVLJE, nećete čekati ni SEKUNDE
Prema rečima ruske nutricionistkinje Marine Sorokine, glavna zasluga za zdravlje pripada samo jednoj namirnici koji Kinezi jedu više od tri puta nedeljno
Kinezi jedu samo zdravu hranu i jela pripremljena tako da se minimalno gube vitamini i minerali. I to daje odlične rezultate.
Međutim, prema rečima ruske nutricionistkinje Marine Sorokine, glavna zasluga za zdravlje pripada samo jednoj namirnici koji Kinezi jedu više od tri puta nedeljno.
Radi se o tunjevini.
Tuna je jedna od najzdravijih riba koje bi trebalo da dodate u vašu svakodnevnu ishranu. Ova namirnica predstavlja izvrstan izvor visokokvalitetnih proteina koji ujedno sadrži malo masti.
Konzerva tunjevine nudi oko 20 grama proteina. Blagog je ukusa, koji se dobro uklapa sa puno drugih sastojaka. Jedite je sa maslinama, ljutom papričicom, prazilukom, u salatiama ili u sendviču.
Tunjevina je jedan od najboljih izvora vitamina D u ishrani. Samo 3 unce tunjevine u konzervi daje čak 50% preporučenog dnevnog nivoa. Vitamin D je neophodan za zdravlje kostiju, jačanje imunog sistema protiv bolesti i obezbeđivanje optimalnog rasta kod dece.
Tunjevina je takođe odličan izvor drugih vitamina i minerala, kao što su:
Gvožđe Vitamin B6 Kalijum Selen jod Hranljive materije po porciji
Porcija bele tunjevine od 4 unce sadrži:
Kalorije: 145 Proteini: 26,77 grama Masti: 3,37 grama Ugljeni hidrati: 0 grama Vlakna: 0 grama Šećer: 0 grama
(Espreso/WebMD)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!