ŽENA SERGEJA ĆETKOVIĆA OVAKO PRAVI KROFNE: Ne idu ni mleko ni jaja, pravo REMEK-JELO, idealno za POST (RECEPT)
Sergej i Kristina Ćetković, Foto: Damir Dervišagić

divno

ŽENA SERGEJA ĆETKOVIĆA OVAKO PRAVI KROFNE: Ne idu ni mleko ni jaja, pravo REMEK-JELO, idealno za POST (RECEPT)

Pržite na srednjoj do jakoj vatri, tako što ćete gornji deo krofne okrenuti da bude u ulju

Objavljeno:

Vaskršnji post je počeo pre nekoliko dana, a tu smo da vam predstavimo jedan pravi specijalitet.

Sigurno nećete zažaliti!

Kristina Ćetković, supruga pop zvezde Sergeja Ćetkovića preporučuje vam jedno „krofnasto“ remek-jelo!

Sastojci:

‒ 1 kg brašna

‒ 400 ml mlake vode

‒ 220 ml kisele vode

‒ 120 ml ulja

‒ 30 g suvog kvasca

‒ 7 g soli (1 kašičica)

‒ 40 g šećera (2 kašike)

‒ 2 kašike ekstrakta vanile

‒ narendana kora jednog limuna

‒ 1 l ulja za prženje krofni

‒ šećer u prahu za posipanje

U posudu za mešenje uspite brašno, mlaku vodu, kvasac, so, šećer, ekstrakt vanile, ulje, kiselu vodu i narendanu koru limuna. Mutite mikserom, najjačom brzinom, 5-6 minuta. Pokrijte posudu kuhinjskom krpom i odložite je na toplo mesto na 30 do 40 minuta da testo nadođe.

Kada je nadošlo, izručite ga na brašnom posutu radnu površinu i kratko premesite.

Razvucite testo oklagijom na debljinu od oko 1 cm, povremeno ga posipajući brašnom kako se ne bi lepilo.

Vadite krofne čašom ili modlom i ređajte ih na radnu površinu posutu brašnom. Ostatak testa premesite pa izvadite novu turu. Pre prženja krofne ostavite da odstoje 5 minuta.

U šerpu uspite ulje i dobro ga zagrejte. Pržite na srednjoj do jakoj vatri, tako što ćete gornji deo krofne okrenuti da bude u ulju. Protresite šerpu. Krofne pržite po minut sa svake strane da lepo porumene. Vadite ih na papirni ubrus da upije višak ulja.

Pospite šećerom u prahu i poslužite. Prijatno!

(Espreso/Stil/Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.