NJAMI
BAKINE KROFNE PO BAŠ STAROM RECEPTU: Toliko su MEKANE i TOPE SE u ustima, obožavaćete ih (RECEPT)
Omiljena poslastica mnogih
Bakine krofne koje mirišu na detinjstvo možete i same napraviti. Jednostavno je a ukus će vas momentalno vratiti u najlepše dane, piše stvarukus.rs
Potrebno je:
- 750 g brašna - 1 dl ulja - 4 kašike šećera - jaje - žumance - 1/2 l mleka - svež kvasac, 40 g - malo soli - prah šećer - kesica vanilin šećera - ulje za prženje
Priprema:
Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.
Dok raste umutite jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom.
Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.
Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.
Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.
Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer.
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!