za ručak
STAVITE 1 POVRĆE U PREBRANAC I DAĆE MU POSEBAN ŠMEK: Starinski RECEPT koji će vas odmah vratiti u DETINJSTVO
Jedno povrće daje poseban ukus
Spremite starinski prebranac kakav do sada niste okusili.
Domaćice će se oduševiti kada vide pripremu.
Jedno povrće daje poseban ukus.
Sastojci:
700 gr pasulja
1 veći praziluk
1 veći crni luk
ulje
aleva paprika
tucana ljuta paprika
so, biber
lovorov list
biber mleven
biber u zrnu
Priprema:
Pasulj dobro oprati, naliti vodom, dodati 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu. Ostaviti pasulj da se kuva. Na ulju propržiti na krugove praziluk i crni luk. Dinstati luk oko 20-30 min da dobro omekša. Dodati u luk soli, aleve paprike i tucane paprike.
U đuvečaru staviti na dno kuvanog pasulja (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dinstan luk, pa pasulj, pa luk sve do utroška i završiti pasuljem. Odozgo malo ulja. Staviti u rernu na 200 stepeni oko 30 min. Mora ostati malo čorbice jer ne sme pasulj da bude potpuno suv.
(Espreso/Bakina kuhinja)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!