topi se u ustima
RECEPT ZA POSNU POGAČU KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Mekana kao duša, svaka domaćica MORA DA JE PROBA (VIDEO)
Loptice obraditi rukom i pokriti 15 minuta
Mekana, dekorativna posna fina pogača, sa kojom će te se ponositi.
Potrebno je:
20 gr kvasca
600 ml mlake vode
1 kg brašna
100 gr margarina posnog
soli
Priprema:
Kvasac izmrviti u mlaku vodu i 1 kašičicu šećera. Kad nadodje sipati u vanglicu, dodati ostatak vode brašno postepeno, soli i zamesiti srednje meno testo da bude glatko. Ostaviti da naraste na toplom. Podeliti nna 12 loptica veće i manje od 160 I 120 gr.
Loptice obraditi rukom i pokriti 15 minuta. Veće loptice svaku razviti tanko i premazati otopljenim margarinom osim zadnje. Sve preseći 8 truglova kao u Videu. Na širi deo stavit ištapić pa prebacivati od vrha unazad šest listova pa izvući štapić. Poredjati u podmazan pleh u krug. Isto uraditi i sa manjim 5 lopticama stim što trougliće preseći po sredini pa špic trougla provući kroz otvor i povući.
Redjati izmenju prethodnih trouglova u plehu. U sredinu staviti šestu malu lopticu. Pokriti da poraste pogača, premazati maslinovim uljem i posuti semenkama i peći na 180 stepeni C 40 minuta.. Uživajte u mirisu i ukusu!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!