poslastica
CAKU ZA POSNE PALAČINKE SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZAPIŠE: Umesto KISELE VODE sipajte 1 SASTOJAK i biće MEKANE
Osim toga postoji i način kako da budu mekane
Tokom posta ne morate ni da se odreknete palačinki.
Ovaj recept je prilagođen tim danima.
Osim toga postoji i način kako da budu mekane.
Sastojci:
1 l tople vode, 500 g brašna,
1,5 kašika šećera,
8 kašika ulja,
1,5 kašičica praška za pecivo,
1,5 kašičica sode bikarbone,
dva prstohvata soli
Priprema: U brašno umešati sastojke pa dodati vodu. Sve izmešati ručno žicom za mućenje i peći u teflonskom tiganju. Pre pečenja svake palačinke sipajte kap - dve ulja.
Napomena: Od ove mere se dobije oko 20 palačinki, zavisno od toga koliko testa stavljate. Može da se desi da budu malo krute nakon pečenja, ali sve što treba da uradite jeste da ih ostavite da odstoje 15 minuta nenamazane, pa će se fino omekšati.
(Espreso/Kurir Stil/domacirecepti.net)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!