![DA DŽIGERICA NE BI BILA ŽILAVA MORATE DA JE POTOPITE U 1 SASTOJAK: Trik koji svi morate DA ZNATE](/data/images/2022/02/24/12/1117573_dzigerica-2_ls.jpg)
poslušajte
DA DŽIGERICA NE BI BILA ŽILAVA MORATE DA JE POTOPITE U 1 SASTOJAK: Trik koji svi morate DA ZNATE
Sve domaćice znaju da svinjska da ona i te kako zna da bude žilava
Džigerica se kod nas jede kao luda, naši stari su na njoj odrasli.
Sve domaćice znaju da da ona i te kako zna da bude žilava.
Da ne bi bila takva jednu stvar morate da uradite.
![Džigerica](/data/images/2022/02/24/12/1117577_dzigerica-3_ff.jpg?ver=1677527124)
Džigerica uvek treba da se potapa pre pripreme, jer ako se to ne učini, tokom termičke obrade će postati tvrda i žilava. Postoji nekoliko najrasprostranjenijih marinada za džigericu, a sigurno je najpoznatija među njima marinada od svežeg mleka.
Džigerica se seče i potapa se u sveže mleko na nekoliko sati, a najbolje je preko noći. U sveže mleko možete da dodate i malo sode, ali je to po vašoj želji. Ocedite mleko i džigerica je spremna za pripremu.
Druga marinada je sa sodom - isecite džigericu, dobro je operite i u cediljci je pospite sodom i promešajte. Ostavite je da stoji oko 20-30 minuta i ponovo je isperite. Uz pomoć sode možete da napravite i drugu marinadu, tako što je kombinujete sa sirćetom i sve to rastvoreno u vodi.
![Džigerica](/data/images/2022/02/24/12/1117579_dzigerica-4_ff.jpg?ver=1677527137)
Za džigericu u rerni preporučujemo vam da napravite marinadu sa sodom oko 20 minuta, da operete džigericu i da je prelijete uljem. Ostavite da tako stoji oko 30 minuta i zatim je stavite u rernu.
Za svaku preporuku je marinada od svežeg mleka, a u njega dodajte malo sode bikarbone, maslo senfa, soka od limuna i začine po vašem ukusu. Ostavite džigericu da se marinira veoma dobro. Ako želite da džigericu pripremate na roštilju, nemojte da perete marinadu, već samo stavite džigericu u cediljku da se ocedi i tako je stavljajte na roštilj, a ako želite da je pržite, onda operite marinadu.
![Džigerica](/data/images/2022/02/24/12/1117575_dzigerica-1_ff.jpg?ver=1677527145)
Za ukusnu vazdušastu i mekanu džigericu:
- uvek je prethodno marinirajte;
- džigericu nikada ne kuvajte, a ako ćete je ipak pripremati u nekoj tečnosti, neka to bude na slaboj vatri, kako bi se dinstala;
- džigericu nikada ne solite pre pripreme;
- kada pripremate prženu džigericu, treba da je pržite na jakoj vatri, kratko vreme.
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!