DA DŽIGERICA NE BI BILA ŽILAVA MORATE DA JE POTOPITE U 1 SASTOJAK: Trik koji svi morate DA ZNATE
Džigerica u tiganju, Foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

poslušajte

DA DŽIGERICA NE BI BILA ŽILAVA MORATE DA JE POTOPITE U 1 SASTOJAK: Trik koji svi morate DA ZNATE

Sve domaćice znaju da svinjska da ona i te kako zna da bude žilava

Objavljeno: 21:08h

Džigerica se kod nas jede kao luda, naši stari su na njoj odrasli.

Sve domaćice znaju da da ona i te kako zna da bude žilava.

Da ne bi bila takva jednu stvar morate da uradite.

Džigerica
foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

Džigerica uvek treba da se potapa pre pripreme, jer ako se to ne učini, tokom termičke obrade će postati tvrda i žilava. Postoji nekoliko najrasprostranjenijih marinada za džigericu, a sigurno je najpoznatija među njima marinada od svežeg mleka.

Džigerica se seče i potapa se u sveže mleko na nekoliko sati, a najbolje je preko noći. U sveže mleko možete da dodate i malo sode, ali je to po vašoj želji. Ocedite mleko i džigerica je spremna za pripremu.

Druga marinada je sa sodom - isecite džigericu, dobro je operite i u cediljci je pospite sodom i promešajte. Ostavite je da stoji oko 20-30 minuta i ponovo je isperite. Uz pomoć sode možete da napravite i drugu marinadu, tako što je kombinujete sa sirćetom i sve to rastvoreno u vodi.

Džigerica
foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

Za džigericu u rerni preporučujemo vam da napravite marinadu sa sodom oko 20 minuta, da operete džigericu i da je prelijete uljem. Ostavite da tako stoji oko 30 minuta i zatim je stavite u rernu.

Za svaku preporuku je marinada od svežeg mleka, a u njega dodajte malo sode bikarbone, maslo senfa, soka od limuna i začine po vašem ukusu. Ostavite džigericu da se marinira veoma dobro. Ako želite da džigericu pripremate na roštilju, nemojte da perete marinadu, već samo stavite džigericu u cediljku da se ocedi i tako je stavljajte na roštilj, a ako želite da je pržite, onda operite marinadu.

Džigerica
foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

Za ukusnu vazdušastu i mekanu džigericu:

- uvek je prethodno marinirajte;

- džigericu nikada ne kuvajte, a ako ćete je ipak pripremati u nekoj tečnosti, neka to bude na slaboj vatri, kako bi se dinstala;

- džigericu nikada ne solite pre pripreme;

- kada pripremate prženu džigericu, treba da je pržite na jakoj vatri, kratko vreme.

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.