recept
NIKADA VIŠE NEĆETE STAVLJATI OBIČNU VODU ILI MLEKO U PALAČINKE: 1 SASTOJAK daje MEKOĆU, OVO NIKO NE ZNA
Pre pečenja svake palačinke dodati u tiganj nekoliko kapi ulja
Svaka domaćica ima svoj recept za palačinke, ali retko kome uvek ispadnu mekane.
Svi se trude da ispadnu sočne i ukusne, a evo jednog recepta po kom sigurno uspevaju.
Postoji jedan sastojak koji menja ceo ukus.
Zapište ovaj recept i stalno ćete ih tako spremati.
Sastojci za mekane palačinke:
3 šolje brašna,
1 kašika šećera,
malo soli,
1/2 kašičice praška za pecivo,
1 kesica vanilin šećera,
2,5 šolje kisele vode,
ulje
Priprema:
Pomešati brašno sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i na vrh noža soli, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ređa kaša.
Dodati jednu kašiku ulja i još malo promešati.
Za pečenje palačinki najpogodniji je tiganj sa teflonskim dnom. U tiganj sipati nekoliko kapi ulja, pa kada se dobro zagreje, sipati oko pola kutlače tečne smese, taman toliko da pokrije dno tiganja.
Kada se jedna strana palačinke ispeče, prevrnuti je na drugu stranu. Pre pečenja svake palačinke dodati u tiganj nekoliko kapi ulja.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!