Zašto treba da dodate SODU BIKARBONU kada kuvate jaja? Razlog je genijalan! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

kao profesionalci

Zašto treba da dodate SODU BIKARBONU kada kuvate jaja? Razlog je genijalan! (FOTO) (GIF)

Desi vam se da promašite vreme kuvanja, da presporo traje i da na kraju ne možete da ih oljuštite? E, pa neće više!
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Stručnjaci kažu da su jaja koja su stara između 7 i 10 dana najbolja za kuvanje i da ih je najlekše oljuštiti. Verovatno ste i sami primetili da neka kuvana jaja oljuštite bez problema, a druga, iako su bila u istom pakovanju, vam zadaju mnogo muke.

5 vrsta životinja koje razumeju ljubav bolje od ljudi! (FOTO) (GIF)

Da bi izbegli takva neugodna iznenađenja, dok se jaja još kuvaju u vodu dodajte kašičicu sode bikarbone. Starija jaja su više alkalna i dolazi do problema s uklanjanjem ljuske, a soda bikarbona to neutrališe.

foto: giphy

Još 8 trikova za savršeno kuvana jaja:

1. Ako ne znate koliko su jaja stara, pokušajte ovaj trik - stavite ih u vodu i pogledajte ih. Ako potonu na u vodoravnom položaju, onda su sveža.

foto: profimedia

2. Ako potonu, ali stoje uspravno - tada su savršena za kuvanje. Jaja koja isplivaju su stara.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.