kao profesionalci
Zašto treba da dodate SODU BIKARBONU kada kuvate jaja? Razlog je genijalan! (FOTO) (GIF)
OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!
Stručnjaci kažu da su jaja koja su stara između 7 i 10 dana najbolja za kuvanje i da ih je najlekše oljuštiti. Verovatno ste i sami primetili da neka kuvana jaja oljuštite bez problema, a druga, iako su bila u istom pakovanju, vam zadaju mnogo muke.
5 vrsta životinja koje razumeju ljubav bolje od ljudi! (FOTO) (GIF)
Da bi izbegli takva neugodna iznenađenja, dok se jaja još kuvaju u vodu dodajte kašičicu sode bikarbone. Starija jaja su više alkalna i dolazi do problema s uklanjanjem ljuske, a soda bikarbona to neutrališe.
Još 8 trikova za savršeno kuvana jaja:
1. Ako ne znate koliko su jaja stara, pokušajte ovaj trik - stavite ih u vodu i pogledajte ih. Ako potonu na u vodoravnom položaju, onda su sveža.
2. Ako potonu, ali stoje uspravno - tada su savršena za kuvanje. Jaja koja isplivaju su stara.