![POSNE PUNJENE PAPRIKE: Umesto MESA napunite ih OVIM SASTOJCIMA, bogato i ukusno, a BEZ ULJA](/data/images/2022/09/29/12/1264051_paprikeee_ls.jpg)
recept
POSNE PUNJENE PAPRIKE: Umesto MESA napunite ih OVIM SASTOJCIMA, bogato i ukusno, a BEZ ULJA
Post počinje u ponedeljak 27. februara i traje sve do 15.aprila
Vaskršnji post je post koji predstavlja uvod u veliki hrišćanski praznik Hristovog Vaskresenja.
Post je počinje 27. februara, u ponedeljak, i trajaće sve do 15 aprila, a ako ga se pridržavate na vreme osmislite vaše obroke. Post na ulju i nije preterano komplikovan, ali post na vodi zahteva ideje, pa vam mi predlažimo da napravite fantastične posne paprike punjene žitom.
![Punjene paprike](/data/images/2022/09/07/18/1251061_smesa8_ff.jpg?ver=1677329608)
Sastojci:
8 paprika
250 g bukovača
500 g pšenice
3 čena belog luka
2 paradajza
300 g praziluka
1/2 kašičice slatke paprike
bosiljak
Priprema:
Skuvajte žitno, pa sameljite. U tiganju propržite sitni seckani beli luk i slatku papriku, pa pomešajte sa žitom. Dodajte seckani praziluk i bukovaču, pa posolite i pobiberite i pospite bosiljkom.
Paprike oljuštite, pa ih napunite dobijenom smesom i ređajte u pleh. Paradajz ispasirajte i poemšajte sa malo vode i sipajte preko paprika. Pokrijte alu folijom i pecite na 180°C oko 30 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!