recept
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME POSTA: Ništa draže im nije bilo na STOLU, BOLJA JE I OD MRSNE
Po ovom receptu su jugoslovenske domaćice pravile posnu proju
Bliži nam se Vaskršnji post, a to znači da će na stolu iz dana u dan biti dosta posne hrane.
Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.
Brza i jednostavna priprema omiljenog doručka za vreme posta. Ovako su je pravile i domaćice u staroj Jugoslaviji.
Sastojci:
200 g belog brašna
200 g kukuruznog brašna
2 struka praziluka
pola čaše ulja
1 kesica praška za pecivo
2 čaše kisele vode
so
Priprema:
Beli deo praziluka sitno iseckajte i propržite na malo ulja, a zeleni iseckajte ali ostavite sa strane. Pomešajte obe vrste brašna, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, i posolite. U tu smesu dodajte prženi praziluk pa promešajte.
Sipajte smesu u tepsiju i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Izvadite proju iz rerne pa je pospite zelenim delom praziluka i vratite da se peče još 10 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!