obratite pažnju
MNOGE DOMAĆICE PRAVE GREŠKU KADA POHUJU ŠNICLE: Zbog OVOGA ispadaju NEDOVOLJNO PEČENE i MASNE, obratite pažnju
Izbegnite pet najčešćih grešaka pri pripremi ovih ukusnih jela
Pohovano meso se često nalazi na trpezama u Srbiji. Svaka domaćica ima svoj način pohovanja, ali često se desi da ono ne ispadne baš najbolje.
To je zbog sitnih grešaka koje one prave prilikom pripreme.
Ako volite pohovane šnicle, ili pohujete druge namirnice kao što je povrće, možda vam se dešava da se ne ispeku ravnomerno, da delovi smese za pohovanje otpadnu, umesto da ostanu krckavi, rumeni i ukusni.
Izbegnite pet najčešćih grešaka pri pripremi ovih ukusnih jela.
Pohujete direktno iz frižidera
Ostavite meso na sobnoj temperaturi pola sata, na taj način će biti mekše i smesa za pohovanje se neće odvajati.
Pržite na pogrešnoj temperaturi
Kao što su naše bake radile, malo smese za pohovanje stavite u ulje da biste proverili da li je temperatura dobra. Ako odmah krene da cvrči, ulje je spremno, ali ako potone ili se ne stvore mehurići, još uvek nije dovoljno toplo. Ako u tom trenutku ubacite šnicle, dodatno ćete spustiti temperaturu ulja i dobićete masno, "gnjecavo" jelo.
Pohujete komade različite veličine
Svi komadi trebalo bi da budu približne veličine i debljine, zbog ravnomernog pečenja. Meso koje pohujete obavezno izlupajte tučkom, kako bi bilo mekanije i tanje.
Ne stavljate pravu količinu smese
Sa pohom se može i preterati, ali ga se može staviti i premalo. Rezultat je jelo koje izgleda neuredno - previše smese daće hlebastu teksturu, a premalo će se prebrzo ispržiti, možda zagoreti i otpasti. Ravnomerno prekrijte pohom namirnicu i po potrebi je još malo utisnite prstima.
Zaboravljate začine
Nemojte soliti i biberiti ono što pohujete, već samu smesu! Jaja, brašno i prezle biće prenosioci ukusa, pa je njih potrebno začiniti. Ako želite dodatnu dozu arome, u posledni sastojak, prezle, možete dodati peršun, suve začine, rendani parmezan ili beli luk u prahu kako biste dobili ukusni, hrskavi omotač.
Odmah ih servirate
Ostavite šnicle na papirnatom ubrusu najmanje pet minuta, tako će ostati hrskave jer će papir upiti višak ulja. Po potrebi ih još malo posolite, pržena hrana se soli kada je tek "izašla" iz ulja.
(Espreso/Noizz.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!