![MUČI VAS STOMAK I IMATE GASOVE OD PASULJA, A VOLITE GA? Dodajte OVAJ sastojak i sprečićete NADIMANJE](/data/images/2022/09/04/21/1248593_sd-45_ls.jpg)
OBRATITE PAŽNJU
MUČI VAS STOMAK I IMATE GASOVE OD PASULJA, A VOLITE GA? Dodajte OVAJ sastojak i sprečićete NADIMANJE
Osim potpanja u vodi, kako pasulj ne bi naduvavao prilikom kuvanja u vodu stavite lovorov list, kim, mažuran, timijan ili đumbir čija svojstva sprečavaju kasniji nastanak gasova
Većina izbegava ovu namirnicu jer nakon nje dolazi do nadimanja i gasova.
Mnogima je dobro poznato da će pasulj manje naduvati namoči li se pre kuvanja barem nekoliko sati u vodi. Prema triku iz bakine kuhinje, pasulj je dobro potopiti i dan ranije pa ga ostaviti u vodi preko noći.
![Pasulj](/data/images/2022/07/01/14/1207013_pasulj11111_ff.jpg?ver=1677228221)
Dodatan trik koji zaustavlja svostvo naduvavanja od pasulja jeste da u vodu u kojoj se grašak potopi stavite kombu algu. Kombu je smeđa alga koja se može nabaviti u bio prodavnicama, a izvrsna je za jačanje krvi i organizma jer obiluje većinom vitamina i minerala poput kalcija, joda i magnezijuma, piše "Net.hr".
Osim potpanja u vodi, kako pasulj ne bi naduvavao prilikom kuvanja u vodu stavite lovorov list, kim, mažuran, timijan ili đumbir čija svojstva sprečavaju kasniji nastanak gasova.
Kako biste sprečili gasove pasulj obavezno operite i kuvajte ga na laganoj vatri i duže, a ne na jačoj. Pranjem i potpanjem grašak gubi šećere koji između ostalog utiču na kasniju nadutost. Naime, kada taj šećer dođe u debelo crevo, bakterija koja je zadužena za izgradnju proizvodi neugodan miris gasa koji će itekako napustiti telo.
![Pasulj](/data/images/2022/06/03/11/1186405_pasulj_ff.jpg?ver=1677228266)
Iskusni kuvari savetuju da je pasulj dobro kuvan tek nakon što triput provri.
(Espreso/Net.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!