Domaćice tvrde da KAŠIKA OVOGA daje poseban ŠMEK testu: Još će i BRŽE NARASTI, morate da probate
Testo, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

SJAJNO

Domaćice tvrde da KAŠIKA OVOGA daje poseban ŠMEK testu: Još će i BRŽE NARASTI, morate da probate

Otkrivamo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaša testa budu kao iz najboljih restorana i pekara.

Objavljeno:

Ako budete sledili ove savete, više nikad vam se neće desiti da vam testo padne ili ne naraste lepo. Pre nego što počnete da mesite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vreme na sobnoj temperaturi.

Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne. Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”.

Testo
foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite testo u nju.

I, na kraju, ovo je ta pekarska tajna: U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Zdravo je, testo bolje naraste, a povrh svega, testu daje odličan “šmek”!

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.