BAKIN TAJNI RECEPT ZA SAVRŠENU SUPICU: Pre nego što krene da KLJUČA, dodajte joj OVO - ukus će biti fantazija
U nastavku vam donosimo savršen bakin tajni recept za savršenu supicu.
POTREBNI SASTOJCI
kokoška - 1/2 komada
krompir - 2 komada, srednje veličine
šargarepa - 2 - 3 komada
luk - 1 mala glavica
fida
ulje
jaja - 1 komad
kiselo mleko - 3 - 4 supene kašike
čubar
biber
so
voda
NAČIN PRIPREME
Kokošku stavljamo da se kuva sa malo ulja. Isečemo povrće na kockice. Kad procenimo da je gotova vadimo je, odvojimo od kostiju i sitno iseckamo meso. Sipamo povrće u bujon i ostavljamo da vri.
Kad odvojimo kosti od kokoške dodajemo meso u ostale sastojke. Začinimo začinima i dodajemo fidu u poslednjih 10 minuta pre nego što isključimo supu.
Umutimo jaje sa kiselim mlekom i ja dodajem nekoliko kapljica limuna. Sačekamo da se supa malo ohladi i počinjemo da dodajemo malo od supe u posudu sa jajetom i mlekom da izjednačimo temperature. Ako ima i domaća pogača...
Klasika!
Prijatno!
(Espreso/Bon apetit)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!