prste da poližete
OVAKO SE PRAVE JUNEĆI ĆEVAPI: Zbog njih nikad nećete probati KAFANSKE, ZAHVALJIVAĆETE KADA VIDITE KOLIKO SU DOBRI
Peći na roštilju ili u gril tiganju dok ne porumene sa svih strana, pa poslužiti
U nastavku otkrivamo recept za najbolje juneće ćevape koji uspevaju čak i početnicima.
Sastojci:
kilogram junetine od vrata 50 ml vode tri čena belog luka kašičica soli pola kašičice bibera
Priprema:
Vrat iseći na kockice i staviti u adekvatnu činiju. Beli luk sitno iseckati, staviti u šerpicu, dodati so, biber i vodu, pa kuvati dok ne proključa. Preliti meso, pomešati, prekriti krpom i ostaviti da prenoći u frižideru. Sutradan meso dvaput samleti na mašini za mlevenje mesa, pa ga dobro zamesiti. Od dobijene smese formirati ćevape, peći na roštilju ili u gril tiganju dok ne porumene sa svih strana, pa poslužiti.
(Espreso/Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!