OVAKO SE PRAVE JUNEĆI ĆEVAPI: Zbog njih nikad nećete probati KAFANSKE, ZAHVALJIVAĆETE KADA VIDITE KOLIKO SU DOBRI
Ćevapi, Foto: Profimedia

prste da poližete

OVAKO SE PRAVE JUNEĆI ĆEVAPI: Zbog njih nikad nećete probati KAFANSKE, ZAHVALJIVAĆETE KADA VIDITE KOLIKO SU DOBRI

Peći na roštilju ili u gril tiganju dok ne porumene sa svih strana, pa poslužiti

Objavljeno:

U nastavku otkrivamo recept za najbolje juneće ćevape koji uspevaju čak i početnicima.

Sastojci:

kilogram junetine od vrata 50 ml vode tri čena belog luka kašičica soli pola kašičice bibera

Priprema:

Ćevapi
foto: Dragan Kadić

Vrat iseći na kockice i staviti u adekvatnu činiju. Beli luk sitno iseckati, staviti u šerpicu, dodati so, biber i vodu, pa kuvati dok ne proključa. Preliti meso, pomešati, prekriti krpom i ostaviti da prenoći u frižideru. Sutradan meso dvaput samleti na mašini za mlevenje mesa, pa ga dobro zamesiti. Od dobijene smese formirati ćevape, peći na roštilju ili u gril tiganju dok ne porumene sa svih strana, pa poslužiti.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.