NJAM!
NAPRAVITE SLADAK KUPUS KOME NIKO NEĆE MOĆI DA ODOLI: Samo jedna kašika OVE NAMIRNICE MENJA SVE!
Sve povrće iseći na sitne kocke, luk na sitno takođe
Sladak kupus skuvan na ovaj način prelepo miriše, prepun je arome raznog povrća i vitamina. Sigurni smo da ćete zavoleti ovaj recept i da ćete ga praviti često, a posebno tokom leta kada ima paprike i paradajza.
Sastojci:
1 glavica kupusa
1 paradajz
1 veza mladog crnog luka ili praziluk
1 zelena paprika
2 šargarepe
1 koren i list peršuna
1 koren celera
1 veći krompir
2 kašike ajvara
5 čena belog luka
začin, so
aleva paprika
tucana paprika
Priprema:
U šerpu naseći krupno kupus. Sve povrće iseći na sitne kocke, luk na sitno takođe. Na isečen kupus dodati mlad luk,ubaciti zelenu papriku, na kolutove šargarepu, celer, peršun, krompir, i 3-4 čena belog luka .
Naliti da se kuva oko 30-40 min. Ne sme se mešati. Ubaciti seckan paradajz ili paradajz iz flaše. Dodati začin, so i 2 kašike ajvara.
U tiganj staviti malo ulja i pola kašike brašna, pa propržiti dodati alevu papriku i malo tucane ljute po želji i time zapržiti kupus. Dodati ostatak belog luka, sitno naseckan. Blago promešati . Dodati peršunov list. Ručak je gotov.
(Espreso / Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!