STARI NIŠKI RECEPT ZA PASULJ SA REBARCIMA: Drugačiji je od ostalih, SLAST mu daje OVA STVAR
Pasulj, Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

NJAMI

STARI NIŠKI RECEPT ZA PASULJ SA REBARCIMA: Drugačiji je od ostalih, SLAST mu daje OVA STVAR

Za one koji ne poste, podsećamo na čorbast pasulj sa suvim rebrima.

Objavljeno:

Predstavljamo stare kulinarske recepte iz Srbije, u želji da ih približimo "modernim" domaćicama.

U pitanju je recept iz Niša.

Potrebno je:

450 g pasulja 2 šargarepe 2 glavice crnog luka 1 struk prazi luka 2 lovorova lista 300 g suvog mesa (krto ili rebra) 1 kašičica crvene mlevene paprike 1/2 kašičice mlevenog bibera 1 kašika začina 2 kašike brašna 30 ml ulja po ukusu so 10-tak zrnca kima

Priprema:

Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče, pre kuvanja.

Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta pa procediti prvu vodu, neko je baca neko ne, ja je bacim.

Pasulj naliti sa toplom vodom, iseckati sitnije 2 glavice crnog luka pa dodati pasulju, dodati 2 lovorova lista i očistiti i naseći šargarepe, luka i praži luka te ih dodati pasulju.

Dodati oprano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat ipo do dva sata, u zavisnosti od vrste pasulja, neki se skuvaju brze, neki ne. Možda će biti potrebno da dodate još vode, svaki put nalite vodom koja je već topla.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Dodati onoliko vode koliko hoćete da vam je pasulj, gust ili redak. Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku.

Staviti u tiganj ulje, zagrejati pa staviti brašno, propržiti, pazite da vam brašno ne izgori, prohladiti pa dodati mlevenu papriku, dobro promešati pa sipati u kuvani pasulj.

Dodati suvi biljni začin, biber i kim koji pomaze kod nadimanja), probati i ako je potrebno dodati još začina ili soli.

Kuvati još 5 minuta i isključiti.

(Espreso/Juzna Srbija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.