odmah zapišite
NIKAKO NE BACAJTE STARI HLEB: S njim možete spremiti NAJUKUSNIJE SPRSKO JELO, PRSTE DA POLIŽETE
Umesto da bacite hleb, koji vam od prošlog dana ostane, isecite ga na kockice svaki put i prosušite u rerni na 100 C. Potom ga čuvajte u platnenoj vreći, u ostavi na suvom i hladnom mestu
Umesto da bacite hleb, koji vam od prošlog dana ostane, isecite ga na kockice svaki put i prosušite u rerni na 100 C. Potom ga čuvajte u platnenoj vreći, u ostavi na suvom i hladnom mestu. Tako ćete ga sačuvati od buđi i propadanja, a uvek ćete imati spreman materijal za poparu.
Sastojci:
stari hleb 1 kašika kajmaka 1 kockica putera sir voda mleko so
Priprema:
U dublju šerpu sipajte malo vode, posolite i dodajte kockicu putera. Kad voda proključa, smanjite vatru, dodajte malo mleka i stavite hleb. Promešajte pažljivo drvenom varjačom, pa ostavite da jednom proključa. Vodite računa da se ne raskuva i ne pretvori u kašu. Sklonite sa vruće ringle, dodajte sir i kajmak, pa promešajte.
Jedite toplo, ali ne vruće.
Poseban ukus popari daće reš ispržena slaninica. U tom slučaju,obratite pažnju na količinu masnoće (putera i kajmaka). Uz tanjir popare prijaće vam i šolja toplog mleka, ili možda jogurta, ako pravite sa slaninicom.
Prijatno!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!