U PROJU DODAJTE ISECKANU SLANINU I OVO POVRĆE: Ništa ukusnije nećete jesti, tvrde da je BOLJA od one SA SIROM
Proja, Foto: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

NJAMI

U PROJU DODAJTE ISECKANU SLANINU I OVO POVRĆE: Ništa ukusnije nećete jesti, tvrde da je BOLJA od one SA SIROM

Sjajan zalogaj

Objavljeno: 10:54h

Sastojci

za 3 osobe

2 jaja

2 dcl (1 šoljica) jogurta

pola šoljice ulja

pola kašičice soli

1 kašičica suvog vlašca

pola kesice praška za pecivo

150 gr feta sira

80 gr domaće, dimljene slanine (sto masnije, to bolje)

3 kisela krastavčića (količina zavisi od ukusa)

1 šoljica sitnog kukruznog brašna

1 šoljica krupnog kukuruznog brašna

malo parmezana za posipanje

Proja
foto: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Priprema

1.

Ulupati jaja, dodati im jogurt, ulje, so, prasak za pecivo, kukuruzno brašno, slaninu, krastavac i vlašac, pa sve sjediniti. U sve dodati grubo izmrvljen feta sir i izmešati.

2.

U međuvremenu zagrejati rernu na 200 stepeni.

Slanina
foto: Printscreen/RTS

3.

Kalup za mafine ( ja volim u njima da spremam jer je praktičnije i lepo mi izgleda) namazati uljem, da se projice ne zalepe tokom pečenja i sipati smesu, ali ostaviti do 1 cm pri vrhu prazno, da mogu projice lepo da narastu.

4.

Na kraju svaku projicu posuti parmezanom i staviti u rernu na 20 minuta (ako su veci klupi, kao što je moj, a ako su manji, može i 15 minuta). Ako imate rernu sa ventilatorom, možete ga poslednjih 5 minuta uključiti, da lepo porumene.

5.

Prijatno!

(Espreso/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.