![SIPAJTE OVAJ SASTOJAK U PROJU I VIŠE JE NIKADA NEĆETE PRAVITI DRUGAČIJE: Malo ko zna da samo to DAJE MEKOĆU](/data/images/2022/07/28/19/1226281_proja2_ls.jpg)
PREUKUSNO
SIPAJTE OVAJ SASTOJAK U PROJU I VIŠE JE NIKADA NEĆETE PRAVITI DRUGAČIJE: Malo ko zna da samo to DAJE MEKOĆU
Međutim ovako mekanu do sada niste jeli
Proja definitivno spada u najomiljenije vrste hleba.
Kod nas je domaćice redovno spremaju za doručak, uz predjela, kao i za večeru.
Međutim ovako mekanu do sada niste jeli.
Jedan sastojak joj daje mekoću i topljenje u ustima.
![Proja](/data/images/2022/07/28/19/1226271_jaja1_ff.jpg?ver=1676405760)
Da bi se proja omekšala obično se u nju stavlja jogurt umesto mleka. I to uspeva i proju pravi vazdušastom i sočnom. Evo kako izgleda tačan recept.
Mekana proja recept
Potrebni su vam sledeći sastojci:
– 4 jaja,
– 100 ml ulja,
![Proja](/data/images/2022/07/28/19/1226275_jaja3_ff.jpg?ver=1676405767)
– 400 ml jogurta,
– 200 grama kravljeg sira,
– 250 gr kukuruznog brašna,
– 10 gr praška za pecivo,
![Proja](/data/images/2022/07/28/19/1226273_jaja2_ff.jpg?ver=1676405773)
– kašičica soli.
Priprema: umutite 4 jaja žicom, potom dodajte ulje. U kukuruzno brašno staviti prašak za pecivo i so, pomešati u vangli, a potom dodati jaja i ulje. Dodati jogurt i sve mešati sa žicom ili varjačom. Kad dobijete gustu homogenu smesu rukama izmrvite kravlji sir i dodajte u testo. Pomešati da se sir ravnomerno rasporedi po smesi.
![Proja](/data/images/2022/07/28/19/1226285_smesa_ff.jpg?ver=1676405781)
Savet: za još mekše testo, koristite 100 grama pšeničnog mekog brašna i 150 grama kukuruznog. Pšenično brašno će proju učiniti dodatno sočnom i vazdušastom.
(Espreso/Objektiv/Minjina kuhinjica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!