UZ OVU CAKU PALENTA NEĆE IMATI GRUDVICE: Potrebno je da uradite samo OVO, domaćice to uvek ZABORAVLJAJU
Palenta, Foto: Profimedia

MORATE ZNATI

UZ OVU CAKU PALENTA NEĆE IMATI GRUDVICE: Potrebno je da uradite samo OVO, domaćice to uvek ZABORAVLJAJU

Kako biste poboljšali okus kuhane palente, dio vode za kuhanje možete zameniti povrtnim ili mesnim temeljcem...

Objavljeno:

Da biste poboljšali ukus kuvane palente, deo vode za kuvanje možete zameniti biljnim ili mesnim temeljcem, a pred kraj kuvanja umesto putera dodati malo pavlake za kuvanje.

Vruću palentu možete sipati u pleh ili drugu široku posudu i ostaviti da se ohladi. Palentu zatim možete iseći na kockice i ispržiti je na roštilju ili poslužiti na neki kreativan način.

Palenta
foto: Profimedia

Ovo su postupci kako vam palenta ne bi imala grudvice:

1. Zagrejte vodu do ključanja u dubokom loncu i na umerenoj temperaturi. Dodajte prstohvat soli.

2. Palentu sipajte u vrelu vodu u umerenom mlazu, pa celu smesu dobro izmešajte. Nastavite da mešate dok se palenta ne zgusne.

3. Smanjite na najmanju moguću temperaturu i nastavite da kuvate uz redovno mešanje dok smesa ne počne da se odvaja od dna.

4. U ovom trenutku će izgledati kao da je palenta gotova. Ali ako nastavite sa kuvanjem, dobićete kremastu kašu sa intenzivnijim ukusom kukuruza.

5. Poklopiti šerpu i ostaviti da se palenta kuva na niskoj temperaturi oko pola sata, uz povremeno mešanje, na svakih deset minuta.

6. Na kraju kuvanja umešajte parče putera, a po želji možete dodati i malo rendanog sira. Poslužite toplo sa sosom po želji. Dobar apetit!

(Espreso/Pun kufer dnevnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.