MORATE ZNATI
UZ OVU CAKU PALENTA NEĆE IMATI GRUDVICE: Potrebno je da uradite samo OVO, domaćice to uvek ZABORAVLJAJU
Kako biste poboljšali okus kuhane palente, dio vode za kuhanje možete zameniti povrtnim ili mesnim temeljcem...
Da biste poboljšali ukus kuvane palente, deo vode za kuvanje možete zameniti biljnim ili mesnim temeljcem, a pred kraj kuvanja umesto putera dodati malo pavlake za kuvanje.
Vruću palentu možete sipati u pleh ili drugu široku posudu i ostaviti da se ohladi. Palentu zatim možete iseći na kockice i ispržiti je na roštilju ili poslužiti na neki kreativan način.
Ovo su postupci kako vam palenta ne bi imala grudvice:
1. Zagrejte vodu do ključanja u dubokom loncu i na umerenoj temperaturi. Dodajte prstohvat soli.
2. Palentu sipajte u vrelu vodu u umerenom mlazu, pa celu smesu dobro izmešajte. Nastavite da mešate dok se palenta ne zgusne.
3. Smanjite na najmanju moguću temperaturu i nastavite da kuvate uz redovno mešanje dok smesa ne počne da se odvaja od dna.
4. U ovom trenutku će izgledati kao da je palenta gotova. Ali ako nastavite sa kuvanjem, dobićete kremastu kašu sa intenzivnijim ukusom kukuruza.
5. Poklopiti šerpu i ostaviti da se palenta kuva na niskoj temperaturi oko pola sata, uz povremeno mešanje, na svakih deset minuta.
6. Na kraju kuvanja umešajte parče putera, a po želji možete dodati i malo rendanog sira. Poslužite toplo sa sosom po želji. Dobar apetit!
(Espreso/Pun kufer dnevnik)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!